20120429-191224.jpg

Veel simpeler dan ik dacht… gewoon 50 gram (Ekoland) basismuesli (haver met rozijnen) met een halve liter (gefilterd) water in de blender. Door trechter (met filter) et voila!

Dit is de simpele raw versie, het filter in de trechter is een grof filter, waardoor er ook nog wat vezels (a la Brinta drinkontbijt) meekomen. Heb je er liever “geen stukjes” in dan kun je de melk door een koffiefilter zeven. De gebruikte fles is de “passata di pomodori” (label eraf geweekt) van AH puur en eerlijk.

Voor een voedzamere (sprouted) raw versie de haver met (gefilterd) water een nachtje laten weken alvorens te blenden en filteren.

De raw versie heeft een “nootachtige” smaak. Wil je de smaak wat romiger dan kun je de haver met (gefilterd) water ook eerst opwarmen tot de haver wat zachter wordt (a la warme havermout) alvorens de melk te blenden en filteren.

Lekker fris en niet te zoet met de rozijnen die standaard in de basismuesli zitten. Persoonlijk drink ik nooit “gewone” koemelk (wel chocomel, ik ben geen veganist) omdat ik hier kokhalsnijgingen van krijg (wellicht  een niet onderkende lactoseallergie, m’n moeder is allergisch voor kaas) dus dit is een prima en betaalbare variant 🙂

20120429-191310.jpg